+355 0692670067 diamantshtiza@yahoo.com

Pediatria


Specialitete


PEDIATRI E PERGJITHSHME

Vizita te pergjithshme pediatrike, anamneze dhe ekzaminimi objektiv i femijeve.

PUERIKULTURë

Kujdesi mbi rritjen dhe zhvillimin normal te femijeve, ushqyerja dhe keshillat perkatese mbi ushqyerjen dhe shkeputjen e femijes nga qumeshti i gjirit, zhvillimi trupor, matja e peshes dhe e gjatesise.

NEONATOLOGJI

Ekzaminimi I te porsalindurve, infeksionet dhe crregullimet respiratore tek te porsalindurit.

PEDIATRI ZHVILLIMI

Kurbat e rritjes, zhvillimi dhe anomalite perkatese, kequshqyerja protein-kalorike, crregullimet e te folurit e te gjuhes, patologjite e zhvillimit motor.

NEFROLOGJI

Kujdesi mbi aparatin urinar, problemet nefrologjike dhe urologjike, ndjekja dhe trajtimi I infeksioneve urinare akute dhe kronike, anomalite e lindura te aparatit urinar, ekzaminimet laboratorike dhe imazherike, konsultat e perbashketa me kirurgjine urologjike pediatrike. Ndjekja e problematikes dhe ne kushte spitalore kur eshte e nevojshme.

PNEUMOLOGJI

Diagnostikimi dhe trajtimii i infeksioneve te rrugeve te siperme dhe te poshtme respiratore, bronkioliti akut, bronkopneumonite bakteriale, astma bronkiale, infeksionet virale.

KARDIOLOGJI

Konsulta kardiologjike do te perqendrohet ne ekzaminimin objektiv te femijes dhe ne kryerjen e EKG dhe ekografise kardiake per problemet e lindura dhe te fituara te semundjeve te zemres.

SEMUNDJE INFEKTIVE

Diagnostikimi, kujdesi  dhe trajtimi i semundjeve virale, streptokoksike ne kushte ambulatore.

GASTROENTEROLOGJI

Diagnostikimi, keshillimi dhe trajtimi, sipas rastit ne kushte ambulatore, te gastroenteriteve te formave te lehta e te mesme. Ndjekja dhe trajtimi i refluksit gastro-ezofageal, konstipacionit dhe semundjes celiake.

ENDOKRINOLOGJI

Keshillimi i femijeve me diabet mellitus dhe problemet qe lidhen me moshen e adoleshences.

HEMATOLOGJI

Ndjekja, diagnostikimi dhe trajtimi i femijeve me anemi ferrodeficitare.

NEUROLOGJI

Ndjekja dhe keshillimi I femijeve me probleme neurologjike si gjendjet post konvulsive apo epilepsite.

OTORINOLARINGOLOGJI

Diagnostikimi dhe trajtimi i smeundjeve te fytit, gojes, hundes e veshit.

Klinika Diamant